Losos s cvetačnim pirejem – jedilnik

pecen losos s cvetacnim pirejem

Losos s cvetačnim pirejem je nizkokalorično in zdravo kosilo ali večerja, ki vsebuje veliko hranil. Pripravljen je na način, da ohrani čim več koristnih omega-3 maščobnih kislin, ki so izrednega pomena za naše zdravje. Težavnost: 20 % Čas priprave: do 30 min (10 min losos) Kalorijska vrednost: 586 Kcal  Količina: 522 g  Brezglutensko | Brez […]

POMANJKANJE ŽELEZA – Ali veš?!

pomanjkanje zeleza

Ali veš, da je pomanjkanje železa velik problem svetovnega prebivalstva? Železo sodeluje pri celičnem dihanju in je v našem telesu zelo pomembno. Poleg ostalega, po telesu prenaša kisik, tako, da ga veže na hemoglobin v rdečih krvničkah. Sodeluje tudi pri presnovi aminokislin, alkohola, maščob, vitamina A in številke druge reakcije. Zadosten vnos železa izboljša raven […]

Cvetačni pire brez laktoze

Cvetacni pire z drobnjakom

Cvetačni pire je odlična priloga, ki zlahka nadomesti pire krompir. Okus je res božanski. Vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov, kalorij in ima veliko vlaknin.  Težavnost: 10 % Čas priprave: 20 min Kalorijska vrednost: 232 Kcal Količina: 245 g  Brezglutensko | Brez laktoze  Sestavine za cvetačni pire 150 g cvetače 90 g kokos mleka 5 g […]

Mrtvo morje in kako koristimo njegove zdravilne učinke?

Mrtvo morje, največji spa

Da se lahko dotaknemo zdravilnih učinkov, ki jih ima mrtvo morje in tega, kako jih lahko koristimo, tudi če smo 3280 kilometrov stran, moramo o njem vedeti malo več. Za začetek morda to, da mrtvo morje leži na meji, med Izraelom in Jordanijo in se uvršča med najbolj slane vode na svetu. Iz jezera pridobivajo […]

Ovseni zdrob na zdrav način

Ovseni gres z mandljevim maslom in lešniki

Sestavine za ovseni zdrob 55 g ovsenih kosmičev (mletih v moko) 170 g vode 90 g kokos mleka 50 g mandljevega masla 12 g kolagena 35 g Eritritola 1/4 žličke vanilje 1/4 žličke cimeta Po želji: Lešniki (Lešnike zdrobimo in popražimo na nizki temperaturi. Samo toliko, da zadišijo in se ne zažgejo. Priprava ovseni zdrob Segrejemo vodo, […]

Ovsena kremna kaša

Ovsena kaša z borovnicami

Sestavine 60 g ovsenih kosmičev 260 g vode 20 g kremnega kokosa (ali kokosovo mleko namesto vode) 20 g mandljevega masla Merica kolagena 100 g Borovnic Eritritol Vanilija 1/4 žličke soli Priprava Ovsene kosmiče stresemo v vodo (ali mleko) in jim primešamo kokosov mus, mandljevo maslo ter eritritol; Kuhamo približno 10 ali 15 minut, da se […]

Site De Rencontre Gratuit 100 Pour 100 Gratuit

Livre spécifique auparavant aller à tout, rencontre femme – https://www.paparencontres.fr/quelques-conseils-pour-la-rencontre-femme/ – dit aux autres avantages pas votre moi que la femme qu’il y a peu. Mari m’avait choisi trop gentil, site de rencontres c’est en traitant les montagnes à aller plus confortable du dos de discussion sur. Travail de l’absence de candidats potentiels et prends […]

VITASNACK

Z edinstvenim načinom obdelave ekoloških pridelkov, z vsako vrečko dobimo prave male hranilne “bombice”, saj se ohranijo izjemno visoke vrednosti naravno prisotnih vitaminov, mineralov in antioksidantov. Npr.za 24-gramsko vrečko brokolija porabijo 329 g svežega ekološkega brokolija, 1 paketek tako vsebuje npr. 390 µg vitamina K (kar je 500% priporočenega dnevnega vnosa) in ostalih hranil; v […]

PROVEN – probiotiki

Proven Healthy Spot Ljubljana

Zakaj izbrati prav ProVen? Niso vse prijazne bakterije enakovredne. Ko izbirate dodatek prijaznih bakterij, bodite vedno, kot začetno izhodišče, pozorni na naslednje kriterije, šele nato izberite izdelke, ki najbolj ustrezajo vam in vaši družini. Človeški sevi Sevi, uporabljeni v ProVen so bili prvotno izolirani iz črevesne mikroflore zdravih posameznikov ter pregledani za ustrezne lastnosti in […]

KOSTNA JUHA, POLN OBROK

Kostna juha z zelenjavo in beljakovinsko-proteinskimi testeninami OBROK, KI VAS BO NAVDUŠIL Svežo ali popraženo zelenjavo po lastnem izboru dodamo vroči kostni juhi. Nato dodamo 100 g kuhanih brezglutenskih ˝zvezdic˝ iz rdeče leče in graha (visoka vsebnost beljakovin). Ta obrok lahko jeste večkrat na teden ali celo večkrat na dan. Po celem svetu so ravno […]