VITASNACK

Z edinstvenim načinom obdelave ekoloških pridelkov, z vsako vrečko dobimo prave male hranilne “bombice”, saj se ohranijo izjemno visoke vrednosti naravno prisotnih vitaminov, mineralov in antioksidantov. Npr.za 24-gramsko vrečko brokolija porabijo 329 g svežega ekološkega brokolija, 1 paketek tako vsebuje npr. 390 µg vitamina K (kar je 500% priporočenega dnevnega vnosa) in ostalih hranil; v paketku borovnic se skriva 193 g svežega, z flavonoidi bogatega sadja, vsebuje kar 103 mg vit.C (128%), itd. Vendar pa v vsakdanjem življenju le redko naenkrat pojemo 330 g brokolija ali 200 g borovnic, kolikor se porabi svežega pridelka za 1 vrečko.

VitaSnack so odlični, visoko kvalitetni ekološki dodatki za obogatitev jedilnika. Že čisto majhnim otrokom jih lahko vmešamo oz. zdrobimo v kašice, malo večjim dodamo v juhe, solate, zajtrke ali malice. Enostavno jih vključimo v vsakodnevno prehrano najstnikom, odraslim in starejšim.

Kadar pa s prebavo ni vse tako, kot bi moralo biti, posežemo po mešanici papaje in jabolk Digest Crunch, saj papaji, tudi zaradi encima papain, ki razgrajuje beljakovine, uravnava zgago, itd., pripisujejo mnoge pozitivne učinke.

Kot zanimivost, proces obdelave lahko razdelimo na naslednje faze:

SEZONSKA IZBIRA ekološko pridelanih visoko kakovostnih surovin.
Izdelki so NAREZANI, da ohranijo prvotni vidik svežih izdelkov in jih potrošniki lahko prepoznajo.
PRED-SUŠENJE. Izdelek je predhodno posušen z zelo nežno temperaturo pod 47°C, da se odstrani 50-60% vode, pri čemer se izognemo zažganosti izdelka in ohranjamo večino hranilnih snovi.
TEKSTURIRANJE. Produkt je razširjen s posebej suhim zrakom in pritiskom, da dobimo porozno strukturo, ki pomaga odstraniti vodo brez povišanja temperature, zmanjša se čezmerna oksidacija, ohranja visoko hranilno vrednost in presenetljivo hrustljavo teksturo, ne da bi bili pri tem uporabljeni dodatki ali konzervansi.
KONČNO SUŠENJE. Pod 47°C, da se popravi tekstura in dosežete končno stopnjo vlage (pod 2%).
Dobimo edinstven izdelek, ZDRAV, OKUSEN in nadvse PRIROČEN.